Başkan Bayık’tan Ahilik Haftası Ziyareti

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık Ahilik Haftası münasebetiyle ilçe esnaflarını ziyaret etti.

İlçe merkezinde faaliyet gösteren esnafları tek tek ziyaret ederek Ahilik Haftası’nı kutlayan Başkan Bayık esnafların isteklerini dinleyip hayırlı kazançlar dileğinde bulundu.

Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları kapsamında düzenlediği ziyaretler sonrası yazılı bir açıklamada bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık; “Merkezinde birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve güzel ahlakı barındıran, Ahilik kültürünü sürdüren ilçemizin emektar esnaflarını ziyaret ettik. Ziyaretimizde değerli esnaflarımızla güzel bir sohbet gerçekleştirdik, isteklerini dinleyip Ahilik Haftalarını kutladık. Ahilik ekonomi ve ticaret alanında olduğu kadar kültürel değerlerimizi de yüzyıllardır simgeleyen önemli bir hazinedir. Bu hazineyi toplum olarak önemseyip sürdürmemiz lazım. Bu duygu ve düşüncelerle Ahilik Kültürü sisteminin kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle anıyor, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.