Hilvan’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Hilvan’da ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenler Günü münasebetiyle Hilvan Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Halil İbrahim Yavuzkurt, İlçe Emniyet Müdürü Vekili İsmail Kılıçarslan, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir, Kamu Kurum Amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu, istiklal marşının okunması, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar, şiirlerin okunması ve müzik dinletisi ile devam etti.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık; “Güzel yarınlara bin bir umut tohumu eken sevgili öğretmenlerimizin ‘24 Kasım öğretmenler Günü’nü kutlar, ifa ettikleri bu kutsal meslekte kendilerine başarılar dilerim. Öğretmen, sadece bir okulun bir sınıfında belli zamanlarda çocuklarımıza eğitim veren bir insan değildir. Bir annenin şefkatini, bir babanın korumasını, bir kardeşin candan olma görevini de üstelenen yegâne kişi, yegane fedakar insan ancak bir öğretmen olabilir. Çoğu zaman bizim farkında olmadıklarımızın, onlar farkına varır. Çocuklarımızın bize anlatamadıklarını onlar dinler. Anne baba olarak bizlerin çizemediği en güzel rotayı onlar çizer. Çünkü onlar ulusların çağdaş düzeye erişebilmesi için en büyük çabayı gösteren; büyük bir onurla ve şevkle bu görevi yerine getirenlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihal etmiş baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; bu ülkenin geleceğini inşa etme yolunda şehit olmuş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyor; Bugün görevinin başında olan öğretmenlerimize de sağlıklı yarınlar ve büyük başarılar diliyorum.” sözlerine yer verdi.