Hilvan’da Sağanak Yağışlarla Mücadele

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yağış uyarısı sonrası Hilvan Belediyesi sağanak yağışlar sonucu meydana gelecek olumsuzluklara karşı önlemlerini aldı.

Şanlıurfa ve ilçelerinde 2 gün boyunca etkisini gösteren aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

Gün boyunca Şanlıurfa ili ve ilçelerinde etkisini gösteren sağanak yağışlara karşı Hilvan Belediyesi ilçede olumsuz bir durumun yaşanmaması için tüm birimleri ile gerekli önlemleri aldı. Tüm birimler sağanak yağış nedeniyle taşkın ve su birikmesi yaşanan noktalarda çalışmalarını sürdürdü. Rögarlar, kanalizasyon ve mazgal temizleme çalışmaları sağanak yağışa rağmen gece gündüz devam etti.

Başkan bayık tüm birimleri ile saha çalışmalarına katıldı

2 gün devam eden ve hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışlara karşı tüm birimleri ile saha çalışmalarına katılan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık; ‘Bölgemizde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle sel, su taşkını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı kuvvetli yağışların başladığı ilk günden beri tüm ekiplerimiz ile birlikte gerekli önlemleri aldık.  Ve köy içi yolları su baskınına uğrayan kırsal mahallelerimizde gerekli müdahalelerde bulunarak yolları tekrar hizmete sunduk. Halkımızın sağlığı, huzuru ve güvenliği için çalışmalarımız ara vermeden devam edecek.’ dedi.