Hilvan’da ‘Toplu Sünnet Şöleni’

Hilvan Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Toplu Sünnet Şöleni’nde 137 çocuk sünnet olarak erkekliğe ilk adımını atmış oldu.

Sosyal belediyecilik projesi kapsamında, Hilvan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ‘Toplu Sünnet Şöleni’ düzenlendi. Sünnet olmak için başvuru yapan aileler çocuklarının ilk mürüvvetinin görmenin mutluluğunu yaşadı.

Sünnet öncesi Hilvan mesire alanından düzenlenen şölene Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, siyasi parti başkanları, Belediye Meclisi üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Hilvan Gençlik Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Müdürlüğü öğrencilerinin çeşitli gösterileriyle şölen boyunca eğlenen çocuklar unutulmaz anlar yaşadı.

‘Toplu Sünnet Şöleni’nde konuşan Vali Salih Ayhan;

‘Bugün burada Hilvan Belediyesi tarafından yapılan iş oldukça hayırlı bir iş. İdarecilik sadece yol yapmak ve su getirmek değildir. İşin özü, insana dokunmaktır. Bugün de işin öznesi olan çocuklarımız için güzel bir iş yapılmıştır. Her dönemin bir ruhu vardır. Bugünün ruhuna uygun olan da sosyal belediyeciliktir. Bu çerçevede önemli olan insana dokunabilmektir. Bütün ilçe belediyelerimizde bu ruha uygun bir şekilde hareket etmektedir. Bugünün öznesi olan çocuklarımız için bu güzel organizasyonu düşünüp tasarlayan, maddi ve manevi boyutuyla emek veren herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Programa büyük katkı sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ‘İnancımız gereği çocuklarımız bizler için çok önemlidir. Hilvan’a yapılacak her anlamdaki hizmet için her zaman istişare halinde olduğumuz Hilvan Belediye Başkanımızı böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için kendisini tebrik ediyorum. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu güzel organizasyonun en iyi şekilde hazırlanmasına destek olduk. Bundan sonra da, daha önce olduğu gibi bütün belediyelerimizle ve kurumlarımızla birlik içinde, kardeşlik içinde ilişkilerimizi sürdürmeye devam edip yolumuza deva edeceğiz. Erkekliğe ilk adımı atan çocuklarımızı ve onların ilk mürüvvetlerini gören ailelerini tebrik ediyorum’ şeklinde konuştu.

Düzenlenen ‘Toplu Sünnet Şöleni’ne ev sahipliği yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık;

‘Bugün burada yarınımızın geleceği çocuklarımız ve aileleriyle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle, ilk defa gerçekleştirdiğimiz toplu sünnet için hazırladığımız organizasyona maddi ve manevi destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Sünnet olmak için oluşturduğumuz kayıt sistemine başvuruda bulunan toplam 137 evladımızın en sağlıklı bir şekilde sünnet olmasını ettirmek için, İl Sağlık Müdürlüğü’müz ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda Hilvan Devlet Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Anestezi uzmanları ve sağlık ekipleri gözetiminde gerekli çalışmalar yapılarak hijyenik bir ortam hazırlandı. Hastanede hijyenik bir ortamda uzmanlar tarafından yapılan sünnetin ardından, çocuklarımızı tahsis ettiğimiz araçlarla evlerine bırakacağız. Tüm çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olsun dileklerimizle beraber, ailelerini ayrıca tebrik eder; ilk mürüvvetlerinin ardından sağlıkla birlikte yaşamalarını temenni ediyorum’ dedi.