Hilvan’da ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’

Ülkemiz karayollarında yayaların trafik güvenliğinin sağlanarak can kayıplarının azaltılması amacıyla, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlatılan trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkartmak için Hilvan’da da okul önlerinde etkinlik düzenlendi.

Yayalara öncelik konusunda doğru sürücülük davranışı kazandırmak ve özellikle okulların bulunduğu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak için öğrenciler, trafik ekipleriyle birlikte ellerinde taşıdıkları dövizlerle araçları durdurup yavaş gitmeleri ve dikkatli olmaları konusunda sürücülere uyarıda bulundu.

 “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla düzenlenen etkinliğe Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da katılarak öğrencilere destek verdi. Hilvan Şehit Halit Şıltak İlkokulu önünde düzenlenen etkinliğe, Hilvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, öğrencilerle birlikte taşıdığı dövizlerle birlikte yolda durdurdukları sürücüleri uyararak; can kayıplarının önlenmesi ve azaltılması amacıyla özellikle okul bölgesine yaklaşmadan hızlarını düşürmelerini ve dikkatli olmalarını istedi.