Hilvan’da Yıkım ve Enkaz Kaldırma Çalışmaları Sürüyor

6 Şubat’ta Kahramanmaraş Elbistan merkezli meydana gelen depremden etkilenen Hilvan İlçesi’nde, ağır hasar gören yapıların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen iki büyük depremin ardından Hilvan İlçesi’nin merkez ve kırsal mahallelerinde yüzlerce yapıda ağır hasar meydana gelmişti. Yaşanılan asrın felaketinde, AFAD ekipleri tarafından sahada yürütülen çalışmalar sonucunda ağır hasarlı olduğu tespit edilen yüzlerce yapının yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Hilvan İlçe Kaymakamlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen;  ilçe merkezi başta olmak üzere onlarca kırsal mahallede yüzlerce yapının acil olarak yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları Hilvan Belediyesi tarafından gerçekleştirilerek destekleniyor. Sahada çalışan teknik ekiplerin kontrolünde güvenli bir şekilde yıkımı gerçekleştirilen yapıların enkazları da lokasyona bağlı olarak toplanıyor. Kaldırılan enkazların bir kısmı da yine lokal olarak farklı amaçlarda kullanılıyor.

Yetkililer, hiçbir vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmadan yıkımların en kısa sürede bitmesi için 5 ayrı ekibin oluşturulduğunu ve en kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.