Hilvan’da Yıl Sonu Sergisi

Hilvan Belediyesi Kadın Kültür Merkezlerinde yıl boyunca eğitim alan kadınların hazırlamış olduğu el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Hilvan Kadın Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen ‘Yıl Sonu Sergisi’ne AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir, Kadın Kolları Başkanı Melahat Şık, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Bayuk, Belediye Meclisi Üyeleri, Kadın Kültür Merkezi Eğitmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Büyük ilgi gören sergide el çalışması tekstil, yöresel kıyafetler, çeşitli el sanatları ve  perspektif çalışmalar yer aldı.

Düzenlenen programda söz alan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık; “Sosyal belediyeciliği geliştirme çalışmaları kapsamında her mahalleye bir Kadın Kültür Merkezi projesi ile kadınlara birçok alanda meslek sahibi olmalarını sağladığımız gibi sosyal, kültürel alanda da kendilerini geliştirme ve ekonomik hayatlarına katkıda bulunma fırsatını sunuyoruz. Bu projelerimizi her geçen gün arttırarak kadınların toplum hayatında daha aktif daha üretken olmasını sağlıyoruz. Bu merkezlerimizde biçki dikiş, el sanatları, kuaförlük, spor, sağlık ve okuma yazma eğitimi verilerek kadınları eve kapanmak yerine hayatın aktif bir ögesi haline getiriyoruz. Kursiyerlerimizin yıl boyunca büyük emek verilerek hazırlamış olduğu yöresel kıyafetler, çeşitli el sanatları, süslemeler ve perspektif çalışmaların hepsi birbirinden değerli. Bu güzel ürünlerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, programımıza katılan herkese şükranlarımı sunarım.” ifadelerine yer verdi.