Zabıta Ekipleri Tarihi Geçmiş Ürünleri İmha Etti

Hilvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçe merkezinde faaliyet gösteren bakkal ve marketlerde tarihi geçmiş ürünlere yönelik denetimlerde bulundu.

Zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe merkezinde gıda satışı yapan işletmelere yönelik yaptığı denetimlerde tüketim tarihi geçmiş yüzlerce ürüne el koyarak imha etti.

Halk sağlığını korumak amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Hilvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yazılı bir açıklamada bulunarak; “Halkın sağlığını korumaya yönelik denetimlerimizi kapsamlı bir şekilde sürdürmekteyiz. Bakkal, market ve okul kantinleri başta olmak üzere ilçe genelinde faaliyet gösteren işletmelerde yaptığımız denetimlerde birçok ürünün tüketim tarihinin geçtiğini tespit ettik. Gıda, gazlı içecek ve benzeri yüzlerce kullanım tarihi geçmiş ürünü ilçe dışında imha ettik. Aynı zamanda tarihi geçmiş ürünlerin satışını yapan işletmelere de yasal işlem başlattık. Bu konuda ilçe sakinlerimize de büyük görev düşüyor. Halkımızdan isteğimiz tarihi geçmiş ürün satışı yapan işletmeleri bize bildirmeleridir.” ifadelerine yer verdi.