Hilvan Kent Meydanına Kavuşuyor

Hilvan Kent Meydanına kavuşuyor. Yıkımına başlanan belediye eski hizmet binasının yerine modern kent meydanı inşa edilecek.

Yaklaşık yarım asır gibi bir süre Hilvan’a belediye binası olarak hizmet veren bina, yerini kent meydanına bırakıyor. Yeni Mahalle 15 Temmuz Meydanı’nda bulunan binanın yıkım çalışmalarına çevrede alınan geniş güvenlik önlemleri altında başlandı.

Hilvan Belediye Başkanı Olarak Verdiğimiz Sözü Tutuyoruz: Yeni Kent Meydanı İnşası Başlıyor

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘Bugün, Hilvanlı hemşerilerimize verdiğimiz önemli bir sözü yerine getirmek için harekete geçiyoruz. Hilvan Belediyesi olarak, kentin kimliğini yansıtan kent meydanını hayata geçirmek için adımlar atıyoruz. Bugün itibarıyla, eski hizmet binamızın yıkımına başlayarak, yerine modern bir kent meydanı inşa etmek için kolları sıvadık. Meydanlar, bir kentin kalbidir ve toplumun buluşma noktasıdır. Bu nedenle, yeni kent meydanımızı Hilvan’ın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak şekilde planlıyoruz. Kent Meydanı projemizin hayata geçmesinde önemli katkı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül’e çok teşekkür ederiz.  Hilvan kent Meydanı, modern altyapı ve estetik bir şekilde tasarlanmıştır. Değerli hemşerilerimize nefes alacakları bir alan sunacaktır’ dedi.

Gelecek Nesillere Önemli Bir Miras Olarak Kalacak

Bayık ‘Kent meydanımızın inşası, sadece fiziksel bir yapı değil, aynı zamanda toplumsal bir dönüşümün de simgesidir. Bu proje, Hilvan’ın geleceğine dair yapılan önemli bir projedir. Kent meydanımız, sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de düşünerek planlanmaktadır. Tüm Hilvanlı hemşerilerimize, yeni kent meydanımızın hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz’ dedi.